... en hoe het verderging 


Voor het eerst met onze nieuwe camper op pad. We hebben 10 dagen om hem te testen en alles uit te vinden, wat een feest.

Op reis 06-07 t/m 15-07-2007


Naar de moezel en natuurlijk via Monchau maar elke keer weer als we Monchau aandoen is het ontzettend pieteweer.

06-07-2007 Vrijdag - Monschau
Camping "Zum Jone-Bur"
Vandaag geen stadje pikken dus. Hevige storm met zo nu en dan regen, behoorlijk koud en dat op 6 juli. Camping gezocht in plaatsje vlak voor Monschau omdat we weten dat de camperplaats in Monschau niet veel bijzonders is en Aad heeft zodoende ruim de tijd om het een en ander te ontdekken en uit te zoeken, zoals b.v. waar zitten de accu's ?. 

Zoals ik de 1e dag dat we de camper hadden de zonwering voor het keukenraam 'een beetje' kapot gemaakt heb zo heeft hij nu de [hard plastic] afdekkappen welke de accu's onder de stoel verbergen ook een 'beetje' kapot gekregen. Is dus een constructie van niks en daar moeten we een oplossing voor vinden als we weer thuis zijn. Voorlopig [en blijvend] opgelost met klitteband.

De 1e nacht was eigenlijk geen pretje. De auto stond niet helemaal waterpas en dan nog eens met een flinke storm, een kleiner en veel harder bed met een te groot dekbed wat door het vele draaien natuurlijk behoorlijk doorhing naar de grond. Het moet echt nog een beetje wennen.
07-07-2007 Zaterdag - Koblenz

Campingplaz Rhein-Mosel Freizeit GmbH
Gestopt in Blankeheim waar we gelopen hebben naar het slot wat nu gebruikt wordt als een Jeugdherberg, je moet er vanuit het plaatsje behoorlijk voor klimmen om er te komen. Bovengekomen zagen we dat je er natuurlijk ook heel makkelijk met de auto komen kan. Onderweg bakkertje gezien welke wel hele mooie [grote] stukken appelstrudel verkocht dus op terugweg broodje en natuurlijk de appelstrudel voor vanavond bij de koffie, lekker.

In Koblenz hele aardige camping aan de moezel, precies op het punt waar de rijn in de moezel overgaat, "de Deutche Ecke" en zowat in de stad, morgen heerlijk stadje pikken.
duitsland/im_moezel/IMG_3341.jpg duitsland/im_moezel/PICT0434.jpg duitsland/im_moezel/PICT0001.jpg duitsland/im_moezel/PICT0425.jpg
08-07-2007 Zondag - KOBLENZ
duitsland/im_moezel/PICT0005.jpg duitsland/im_moezel/IMG_3350.jpg duitsland/im_moezel/IMG_3354.jpg duitsland/im_moezel/PICT0009.jpg duitsland/im_moezel/IMG_3355.jpg
Vandaag beste dag gehad.

Heel mooie weer en hebben een lekker kleurtje opgedaan. Vanaf de camping is het +/- 10 minuten, alleen de brug over en je zit in het centrum dus makkelijk aan te lopen, zelfs voor mij. Leuke stad met oude huizen, kerken en mooie kunstwerken. Leuke winkelstraten, alleen jammer, het is zondag dus alles dicht.

Toch veel gezien en lekker gelopen. Heerlijke lunch op een terrasje aan de kade.
duitsland/im_moezel/PICT0002.jpg duitsland/im_moezel/PICT0032.jpg duitsland/im_moezel/IMG_3372.jpg duitsland/im_moezel/IMG_3348.jpg
09-07-2007  Maandag - Cochem
jpg duitsland/im_moezel/PICT0486.jpg duitsland/im_moezel/PICT0442.jpg
duitsland/im_moezel/IMG_3401.jpg duitsland/im_moezel/PICT0482.jpg
Mosel-Camping Cochem
Onderweg naar Cochem, zonneschijn met zo nu en dan een bui.

Was een ritje van niks [55 km] en rond middaguur waren we op de camping vlak voor de stad, aan de overkant van het water. Campingprijs viel wel mee maar het randgebeuren is aan de dure kant. Stroom 2,20 + 1,50 voor aansluiten en douche 90 cent p.p. wel voor 6 minuten, alleen lukte het mij maar niet om warm water te krijgen, brrrr.


Met de paraplu op zak op naar Cochem, +/- 20 minuten lopen en ook de burcht hebben bezocht waar we in het restaurantje wat gedronken hebben. Het is een aardige klim maar de moeite waard. Op de terugweg naar de camping nog lekker flesje witte wijn gekocht waarna we nog heerlijk hebben kunnen genieten van de zon.
10-07-2007  Dinsdag - Bernkassel Kreuz


Campingplatz Kueser Werth
Ook deze rit is maar een 60 km maar onze TomTom heeft er geen zin in om langs de Moezel te rijden waardoor wij [ook eigenwijs] de verkeerde kant op gingen zodat we een aardige rondrit door de bergen hebben gemaakt voordat we bij ALF weer op weg langs de Moezel terug waren. Mooie rit geweest en soms is het goed om fout te rijden.

Ik vind de verdere route langs de Moezel mooier dan aan het begin.

We hadden camping Keuser Werth uitgezocht en dat valt beslist niet tegen, wat een schitterende plek en voorlopig hoef ik nergens meer naartoe. Mooie ruime plaatsen, heerlijke douches met lekker warm water en dit keer helemaal gratis.
11-07-2007 Woensdag - Bernkastel Kreuz
Het stadje is ongeveer 2 km terug maar goed aan te lopen, met voor de brug ook nog  behoorlijk wat camperplaatsen. De brug over en dan ben je in een schitterend oud plaatsje met in het kleine centrum alleen maar vakwerkhuizen. Ik wilde eigenlijk ook naar het slot/ruiine boven op de berg maar aangezien het weer nu niet zo goed is en daarmee het zicht minimaal bewaren we dit voor een volgende keer. Voordat we teruggingen naar de camping eerst lekker uit eten.

Later in de middag is het gaan regenen en werd het ook behoorlijk kil maar tot nu toe, geen klagen over het weer.
12-07-2007 Donderdag - Echternach
Camping Freibad Echternacherbruck
We gaan naar Luxemburg.

De hele Moezel afgereden tot in Luxemburg, zeer mooie rit en voor de volgende keer al meerdere ideetjes opgedaan om toch maar eens een camperplaats uit te proberen, zijn er hier meer dan genoeg, goed aangegeven en heel erg mooi gelegen.
Rond de middag in Echternach op de stadscamping, groot, druk en niet goedkoop. Camping is in Duitsland maar de brug over loop je zo Luxemburg in. Aardige en zeer toeristische plaats.  
13-07-2007 Vrijdag - Ettelbruck Luxemburg
Terrain de Camping "Kalkesdelt"
We hoeven ons niet te haasten naar de volgende camping, is rond de 20 km maar wij maken heel graag rondritten. We willen beginnen met slot Bollendorf. Lukt niet, zijn het voorbij voordat we er erg in hebben dan naar de volgende.

Chateua de Beaufort in Beafort. Een erg leuke onderbreking en ook een hele mooie route naar Ettelbruck waar we begin van de middag aankwamen. 
Mooie en niet te grote camping met veel vaste gasten waaronder vrienden van ons. In Ettelbrueck met z'n 4_tjes uit eten en hadden geluk, feest in het dorp. Heel gezelig en een prima manier om onze vakantie af te sluiten.
14-07-2007Zaterdag - Arcen

Vekabo Minicamping"Nabijde Fossa Eugenia"
Vroeg opgestaan, wordt een lange dag vandaag.

Zijn gestopt in Viande om te kijken of we nog een fles goedkope whiskey konden scoren wat niet gelukt is, we komen nog wel eens in Luxwmburg. Mooie dag geworden maar wel een lange en rond 5 uur een camping gezocht.

Kwamen uit bij een Vekabo camping welke ons wel wat leek.
15-07-2007Zondag - Weer naar huis
Heerlijke camping, niet te groot met perfect sanitair en je hoeft je niet te haasten om voor 12 uur weg te zijn. Ideaal.

Bij de kasteeltuin de camper geparkeerd en even in de gallerie gekeken waar we natuurlijk weer een schitterend beeld zagen. Kunst kijken veroorzaakt bij ons altijd hebberigheid! maar hiervoor waren we niet naar Arcen gekomen.

Graanstokerij "de IJsvogel", daarvoor waren we gekomen en de koffie likeur "Tant Jet".

Om 15:30 uur weer thuis na een heerlijk weekje Moezel en de camper...... die is ons zeer goed bevallen.

Wat jammer toch een foutje

In het begin was het bed [beetje hard] lastig maar dat is een kwestie van wennen en voor de rest, één groot feest behalve de laaste 2 dagen van onze reis toen het wel heel erg heet werd [32 C] en de airco het af liet weten .....

Toch een foutje gevonden in onze nieuwe Globetrotter T2 in deze proef week.

by My Stats
Content is © of TsT at Travelto-web.com 2004 / 2012