CONTACT · EMAIL
NEW ZEALAND 2004

Welcome bij fotogallerie
New Zealand


Kijk ook op ons web
www.Travelto-web.com
voor meer verhalen en fotoboeken.

Daar is ook de uitgebreide beschrijving van onze reis naar New Zealand te vinden in ons dagboek
het "Day by Day" verslag
met onze keuze foto van de dag.

Veel plezier op onze site
Klik op een van onderstaande foto's om alle foto galleries te kunnen bekijken:


Tauranga - Rotorua

Delft vertrokken 23/03, aankomst Auckland 25/03/2004

Dank zij tussenstop in Kuala Lumpur [na 13 uur vliegen] met een dagkamer, waar we konden douchen en een paar uurtjes slapen, waren we redelijk fit voor de volgende vlucht van 13 uur naar Auckland.

Uitrusten en goed nachtje slapen in Tauranga bij Xander vd Zalm van Tulip Campers om de volgende morgen na instructies, op pad met de Camper.
   
Rotorua

26/03/2004

"Tewhakarewarewa Termal Reserve".
Thermal bronnen met het Te Aronui a Rua "Maori" ontmoetingshuis en de begraafplaats van Maori Chiefs. Hier ook het New Zealands Arts & Crafts Institute. Heel zeker de moeite waard.
   
Taupo

27/03/2004

"Wai-o-tapu Thermal Wonderland". De Pohutu geiser & modderpoelen en ook weer die zeer doordringende lucht van "Rotte eieren".
   
Wellington - Picton

28 & 29 & 30/04/2004

Onderweg naar Wellington. Eerst de Haku Falls waarna een mooie rit door het Tongariro National Park naar Waganui.

Volgende dag Wellington waar we op zoek moesten voor een boot naar het Zuider Eiland wat na een eerste teleurstelling toch redelijk goed lukte. Morgen varen we over, het Ticket kost NZ $230,=. retour.

Om 12.30 uur aan boord voor een overtocht van 3,5 uur. Iedereen ziet dolfijnen, wij niet maar het was wel een schitterende overtocht. Vooral het laatste stuk bij het Zuider eiland met als eindpunt Picton wat een leuk klein plaatsje is.
   
Nelson - Richmond

31/03 & 01/04/2004

Picton, Blenheim [wijngebied] en koffie gedronken in Havelock. Een schitterende rit door de bergen naar de camping in Richmond.

Volgende morgen naar Nelsen waar bleek dat watertankje koelsysteem van onze camper kapot was en gerepareerd moest worden. Hebben niet veel van Nelson gezien, maar wel onszelf getracteerd op "Fish & Ships".   
Westport - Punacki

02 & 03/04/2004

Op naar Westport en het was erg slecht weer. Gestopt bij de Buller Swingbridge een poging gedaan Cape Foulwind in Westport te bezoeken maar het was te slecht.

Volgende morgen was het een stuk beter en zijn toen naar de Seal colony gelopen. Daarna een Goudmijn museum bezocht en de Pancake Rocks, een grillig rotsmasief met blowholes waar het water doorspuit. Camping in Greymouth.
   
Graymouth - Arthur's Pass

04/04/2004

Muurschilderingen in Graymouth en een mooie camping bij de kust vlak achter de begraafplaats.

De Arthur's Pass op was redelijk nat en niet zo spectaculair als we dachten maar wel de Kakapo gezien. In de middag naar Hokitika en het goudmijn standje Ross. Ondertussen was het schitterend mooi weer geworden.
   
Okarito & Franz Josef Glacier

05/ & 06/04/2004

Onderweg naar Franz Josef Glacier afgeslagen naar Okarito. Hele mooie plek aleen erg veel sandfly's. Aangekomen in Franz Josef, wandeling gemaakt naar de voet van de glacier. Mooi alleen jammer dat het zulk somber weer was.

De volgende dag de Fox glacier met uitzicht op Mount Cook. Mooi weer dus veel gelopen, eerst bij de glacier en toen naar Lake Matheson.
   
Haast - Queenstown

07 & 08/04/2004

Afwisselende rit door de bergen en langs de kust met een stop bij Knights pt en Jacson Bay waarna de camping opgezocht in Haast.

De volgende dag is echt een kadootje. Een van de mooiste ritten met Tropische stranden en Oerwoud, stukje Schotse hooglanden met een fleugje Italie met leuke toeristische stadjes zoals Wanaka waar we taart hebben gekocht voor mijn verjaardag.Typisch New Zealand dus, hoe vaak zeg je mooi.
   
Queenstown - Te Anau

09/04/2004

Een stop in Arrowtown [net buiten Queenstown], een oud goudzoekers stadje met een leuk museum en een soort China town waar goed te zien is hoe de Chinese arbeiders leven moesten als slaven.
Koffie in Mossburn en aangezien het hemelvaartsdag is heb ik pech, geen wijnverkoop.
   
Milford Sound

10/04/2004

De dag begon nat wat het uitzicht enigsinds belemmerde maar wel een heel indrukwekkende rit. In Milford aangekomen klaarde het op en hebben tijdens de boottocht geen regen meer gehad. Het was wel heel erg koud maar een schitterend mooie dag.
   
Te Anau - Invercargil - Dunedin

11 & 12 & 13/04/2004

Vertrokken met zon maar als ik gisteren wind en regen dacht hoe moet ik dit vandaag dan omschrijven. Er is in ieder geval storm met forse windstoten bijgekomen en deze dag is beslist niet leuk.

Dunedin. Deze Schotse regio hoofdstad is zeker een bezoek waard met schiereiland Otago Peninsula waar van heel dichtbij albatrossen en pinguins te zien zijn!. Het zal er dankzij het weer voor ons niet van komen. De volgende dag schitterend mooi weer en er staat een treinreis op het programma.
   
Mouraki Boulders - Oamaro

14-04-2004

Dagje cultuur. Een bezoek aan de Mouraki Boulders, bijzondere en beroemde ronde keien op het strand [een van de wereld wonderen ?] en het historische oude industriestadje Oamaru. Leuke en interessante dag.
   
Kaikoura - Queen Charlotte

15 & 16 & 17-04-2004

Geen walvissen maar wel het toetje van het Zuider Eiland. Mooi, mooi, mooi.
Kaikouro echt een toeristen stadje en leuk,

Volgende dag laatste rit van zuider eiland en schitterend, mooi weer met als verrassing de Queen Charlotte Route.....

"What do you think about the view's"
"What vieuw !!! "
"Stop the car so you can take a look"
"I cannot stop. When I do I never came down this hill"

zegt denk ik genoeg over de route van vandaag.
   
Picton - Danevirke - Napier - Taupo

18 & 19/04/2004 - Terug op Noorder eiland

Wij dachten dat het over was met het tegen de berg op klauteren, maar om Wellington te verlaten richting Napier moesten wij nog een flink stuk klimmen en dalen via de verassend mooie snelweg nr. 2 [maximum snelheid 30 á 40 km]. Hele mooie rit, maar .... er volgt nog veel meer moois.

Napier, de stad ooit weggevaagd door een aardbeving en opnieuw opgebouwd begin 1900 in de Art Deco stijl.
   
Hidden Vally

21/04/2004

Tussen Taupo en Roturoa een mooie onderbreking, de Hidden Vally, een vulkanisch gebied en een Maori Cave met een warm water poel welke veel indruk maakte.
   
Burried Village - naar Huis

22/04/2004 - Laatste dag

Onze laatste bezienswaardigheid, de Buried Village. Een tentoonstelling over een gebied dat [juni 1886] begraven is door lavastromen. Heel interresant en zeer de moeite waard ........

En dan is het zo ver, einde van de trip. 

De camper van binnen [en buiten] schoon, ontbijten en op pad terug naar Taurangua om de camper in te leveren .... morgen terug naar huis.
by My Stats    

  This web was created using QIC® Webfotoalbum \ Copyright photo's AW & TsT 2004